Når en lygtepæl kan vise omsorg, så kan vi andre vel også.

 

Ensomhed rammer mange uanset alder. Det er vigtigt at have en at tale med ansigt til ansigt, og ikke kun have en masse ”venner” på de sociale medier. Vis omsorg, når du ser en person som er ensom, giv lidt af dig selv, og oplev glæden ved at hjælpe andre.

 

Dyrevelfærd er et område, der kan forbedres. Selvom det er en industri, skal man behandle dyr med værdighed og vise omsorg. Vi skal ikke blot se dem som en genstand og behandle dem derefter.

 

Kæledyr skal betragtes som medlem af familien, og man skal tænke sig godt om før man anskaffer sig et. Et kæledyr er ikke bare et tidsfordriv, som man kan smide ud, når man får en anden interesse. Vis omsorg, og du får den mest kærlige ven.

 

Virksomhederne har brug for arbejdskraft, og politikerne hæver pensionsalderen. Alligevel havner alt for mange seniorer i langtidsledighed. Vis omsorg, og stop den aldersdiskrimination, der finder sted i størstedelen af den private og offentlige sektor.

 

Man oplever en stor glæde ved at færdes i naturen, men glæden bliver alt for ofte spoleret af at se alt det affald, som bliver smidt af ubetænksomme mennesker, både til land og til vands. Vis omsorg over for naturen, og overfor de mennesker som færdes der. Tag dit affald med dig hjem eller læg det i skraldespanden, uanset om det er et lille skod eller større ting. På den måde kan vi alle nyde den rene natur.

Og ikke mindst, vis omsorg for dig selv, så får du det bedst selv.